Nimi lehteen ja maailmanparannus jatkuu

keskisuomalainen-20102016

Parannamme maailmaa.

Olin kuuntelemassa Henkka Hyppöstä toissapäivänä osana paikallisen Yritystehtaan Discovery Tuesday -ohjelmaa.

Henkka puhui tuttuja mutta fiksuja juttuja yrittäjyydestä. Yksi pointti on tärkeää pitää itsekin mielessä: matkatessa pisteestä A pisteeseen B, me harvoin tiedetään mitä ja missä se B on.

Meillä on jonkinlainen hähmäinen käsitys tai perstuntuma, että siellä se jokin on. Maali tulee vaihtumaan matkan varrella, matkaseuralaiset voivat vaihtua. Tärkeintä on, että lähtee matkalle. Vaikkakin usvaa kohti.

Mutta miten meidän matka sujuu? Otetaan lyhyet kuulumiset.

Meillä on tuote!

Syyskuun alussa lähdin kartoittamaan Onerva -vanhushoivapalvelullemme tuotekehittäjiä. Kirjoitin blogikirjoituksen, joka herätti paljon keskustelua. Sain valtavasti todella hyviä kommentteja. Kiitos niistä.

Sain myös monta yhteydenottoa, yhteensä lähes 10 softayritystä ja freelanceria otti yhteyttä. Iso kiitos kaikille.

Kävimme keskusteluja, haarukoimme mitä meidän kannattaa ja ei kannata tehdä. Valitettavasti kiireessä en ehtinyt edes kaikkien kanssa jutella. Anteeksi niille keneen en lupauksista huolimatta ottanut yhteyttä.

Lopulta tiimimme (kyllä, meillä on sellainen, lue alempaa lisää) päätti, että ensimmäinen versiomme tuotteesta on toiminnallisuuksiltaan niin yksinkertainen että se kannattaa tehdä itse.

Olin näemme aliarvioinut kollegoiden osaamisen ja ilokseni huomasin tänään että meillä on valmiina natiivi Android-app. Ja web-sovellus myös. Mahtavaa!

Teknisimmille lukijoille: lähdimme liikkeelle jotakuinkin kombolla: mongo / MySQL + NodeJS + React Native. Voi olla, että termit ja lyhenteet meni väärin mutta sinne päin.

Nyt haemme vielä käyttöliittymäsuunnittelijan (UI/UX) apua. Sovellus toimii mutta on vähän karu. Laitoin Upwork.com:iin tehtäväksiannon ja käyn samalla parin muun toimittajan kanssa neuvotteluja. Kerron etenkin tuosta Upwork-kokemuksesta myöhemmin lisää.

Palvelun käyttöönotto (ns. soft-launch) marraskuun alussa asiakkailla

Syys- ja lokakuu on mennyt paljolti myyntityön merkeissä. Käytännössähän kyse on markkinakartoituksesta. Meillä on hypoteesi: asiakkaat haluavat käyttää tuotettamme.

Nyt meidän pitää validoida tämä oletus. Tämä tehdään koekäytön avulla.

Aloitamme marraskuussa n. 3kk mittaisen koekäytön n. 5-6 hoiva-alan toimijalla. Mukana on niin isompia ja pienempiä julkisen ja yksityisen puolen hoivayrityksiä ja kuntia.

Tuotteemme nimi on Onerva -hoivapalvelu. Mitä se tekee? Siitä myöhemmin :)

Meillä on tiimi!

Kun aloitin startupin syyskuun alussa, olin yksin. Nyt meitä on 4-6 hengen tiimi, laskutavasta vähän riippuen. Tämä siis Onerva-hoivapalvelun osalta.

Toinen tuotelinja liittyy maahanmuuttajien kotoutumiseen. Tähän olen alkanut rakentaa omaa tiimiä/focusryhmää ja siinä on n. 10 henkeä kasassa.

Onervan osalta meillä on mielestäni todella kovaa osaamista kasassa, muun muassa:

  • Terveystieteiden maisteri, gerontologian asiantuntija, toimintaterapeutti, lähihoitaja
  • Yhteiskuntatieteiden maisteri, kehittämispäällikkö, muistisairauksien ja ikääntyneiden palvelujen asiantuntija
  • Filosofian tohtori, akatemia tutkija, teknologia-asiantuntija, yrittäjä
  • Kauppatieteiden maisteri, yrittäjä 8+ vuoden kokemuksella, B2B-myyjä (=jep, tämä olen minä)
  • + 2 teknologia-asiantuntijaa/sovelluskehittäjää tukena

Meillä on siis sekä substanssiosaamista vanhushoivasta että teknologiaosaamista sovelluskehityksestä. Tämän lisäksi meillä on mukana aimo annos yrittäjäkokemusta (itse yli 8 vuotta yrittäjänä, 11 vuotta johdon konsulttina ja 14 vuotta IT-alalla).

Mitä uupuu? Olisiko sinulla annettavaa meille? Ota yhteyttä (ville.niemijarvi at gmail.com)

Menemme Slushiin 30.11-1.12.2016

Pääsemme Yritystehtaan siivellä Slushiin. Saamme todennäköisesti pienen demopaikan joten pitää alkaa suunnittelemaan T-paitoja ja hiomaan startup-jargonia.

Jos olet tulossa Slushiin, etsi meidät käsiin. Olemme esittelemässä siellä Onerva -tuotetta mutta saatat nähdä myös Aina Nälkä -tekstin vilahtavan jossakin. Vetäisi silloin hihasta.

Nimi lehdessä

Ja se tärkein kuuluminen: nimi ja ja pärstä paikallislehdessä. Laitetaan se vielä tähän uudestaan vähän isompana. Seuraavaksi lähden Saksaan.

keskisuomalainen-20102016

 

One thought on “Nimi lehteen ja maailmanparannus jatkuu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *