Bloggaus on egon kiillotusta vai onko?

Yhdessä blogini kommentissa minua kehoitettiin jättämään blogi sivuun ja keskittymään tuotekehitykseen. Joku sanoi, että blogi on pelkkää egon kiillottamista tai muuta sellaista.

Näen asian eri tavalla.

Startup-yrittäjänä kuulee jatkuvasti kliseitä. Tässä muutama mitkä ovat toistuneet yhä uudestaan ja uudestaan:

  • This is an execution game
  • This is a learning game
  • Investors will bet on you

Eli idealla ei ole mitään arvoa. Se kuka pystyy toteuttamaan sen parhaiten (execution), voittaa.

Kaikessa on kyse oppimisesta (learning). Pystytkö oppimaan virheistäsi, muuttamaan suuntaa, kuuntelemaan, testaamaan, kaatumaan, nousemaan ylös taas vahvempana.

Tuotteella, idealla, rahalla.. ei ole lopulta niinkään väliä. Tärkeintä startup-yrityksessä on yrittäjä itse. Siihen sijoittajat oikeasti roponsa laittavat.

Okei, miten blogi astuu kuvioon?

Blogin avulla näytän ulospäin miten minä:

  • execute: toimeenpanen, saan aikaseksi, hustlaan
  • learn: miten opin jatkuvasti, millainen on mukautumiskykyni
  • me-my-self-and-I: näytän millainen olen henkilönä. Näytän, että tähän persoonaan, tähän pakettiin kannattaa sijoittaa. Tällaisen tyypin kanssa olet menossa petiin.

Näiden kaikkien asioiden tuominen esille jossain vartin sijoittajatapaamisessa olisi varsin hankalaa. Jos sellaista tapaamista edes saa aikaiseksi.

Pelkästään Suomessa on paraikaa satoja muita startup-yrittäjiä janoamassa sijoittajien ja osaavien työntekijöiden huomiota. Yksin autotallissa tuotetta väsäämässä on vaikea erottautua, vaikka olisi kuinka huippu tuote.

Toisaalta blogin avulla saan valtavasti kommentteja, vinkkejä ja oppia lukijoilta. Niin kuin klisee kuuluu, tämä on oppimispeli, ja on paljon nopeampia oppia hyödyntämällä joukkovoimaa.

Haluan myös oikeasti jakaa tietoa muille. On kaikkien etu, että yritykset Suomessa menestyvät. Jos voin jollain pienellä tavalla edesauttaa tätä niin hyvä.

Tässä muutama syy miksi kirjoitan blogia.


Ja kyllä, kaipaa se egokin välillä kiillotusta. Aloitanhan yleensä päiväni kuuntelemalla Right Said Frediä…

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *