Slushin ravintoketju

road-to-slush-2016-onervahoiva
Valmistautuessa ensi viikon Slush 2016 yritystapahtumaan (30.11-1.12), olemme alkaneet saamaan paljon kontaktipyyntöjä IT-firmoilta.

Pyyntöjä tulee niin Slushin virallisen Matchmaking -työvälineen kautta mutta myös LinkedInistä ja suoraan emaililla.

Häiritsevä spämmi vs. relevantti, kohdistettu myynti

Useimmat ovat ulkomaalaisia, itäeurooppalaisia softafirmoja, jotka tarjoavat koodaripalveluita. Yhtään itse aiemmin tuntemaani kotimaista firmaa ei listoilla näy.

Pidän yleensä myyjien kontaktipyyntöjä häiritsevänä. Kukapa ei pitäisi. Mutta nyt kontaktipyynnöt ovat oikeasti relevantteja ja pienen hylkimisreaktion jälkeen pidän tätä hyvänä juttuna.

Olemme nimittäin etsineet koodaria ja olemme harkinneet myös ulkomaalaisten firmojen tai Upwork-palvelun käyttämistä. Haasteena tällöin on löytää hyvä firma. Kommunikaatio ja luottamuksen voittaminen on vaikeaa jos ei puhu samaa kieltä eikä näe kaveria kasvotusten.

Lähtökohtaisesti ennakkoluuloinen, kapeakatseinen härmäläinen pitää itäeurooppalaista yrittäjää tietenkin koijarina.

Nyt Slushin kautta pääsisin tapaamaan näitä tyyppejä kasvokkain. Pääsisin rakentamaan sitä luottamusta. Ja se ei olisi mahdollista ilman Slushia. En matkustaisi Ukrainaan tapaakseni satunnaista it-firmaa joka mailasi minulle.

Startup-ekosysteemi ja ravintoketju

Valmistautuessa Slushiin, huomaakin mainiosti sen startup-ekosysteemin mistä eräs lukija aiemmin mainitsi.

Ravintoketjun yläpäässä on sijoittajat ja rahoittajat, joiden aikaa ja huomiota me startup-yrittäjät janoamme. Meidän kintereillä on taas lukuisat softafirmat. Graafikoita tai vaikka laki- ja finapalveluiden tarjoajia ei ole näkynyt. Tiedä sitten miksi?

Vaakatasossa startup-yrittäjät benchmarkkaavat kilpailijoita ja etsivät kumppaneita sekä osaajia.

Kaikki tarvitsevat kaikkea. Helposti voisi ylenkatsoa ruokaketjun ”alaporrasta” vain sen vuoksi, että nyt ei ole heille tarve. Kiitos siis kaikille, jotka olette olleet yhteydessä. Lupaan ainakin vastata.

Palaveriaikaa en voi luvata koska meillä focus on sijoittajissa joten IT-firmoille ei nyt aikaa heru. Ja koodarille ei vanhushoivan tuotteen osalta ole akuuttia tarvetta muutenkaan koska oma CTO löytyy jo.

Maahanmuuttajille tarkoitetun kotouttamispelin osalta koodari tosin puuttuu. Tähtäimessä tosin on maahanmuuttaja Suomesta. Ukrainalainen koodari on hyvä vaihtoehto B.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *