Yrittäjän arkipäivä ke 21.6.2017

Tänään oli työntäyteinen, hyvä päivä. Otetaan sen kunniaksi pitkästä aikaa katsaus mitä kuuluu (startup) yrittäjän arkipäivään.

Startup-yrittäjän arkipäivä

Klo 06:50: Herätys

Tenava on alkanut nukkumaan jo aika hyvin. Herätys oli tänään klo 06.50. Aamupesut, vaatteet ipanoille ja päiväkotiin. Onneksi matkaa on alle 200 metriä.

Klo 08.15 Takaisin unille

Menin edellisenä yönä nukkumaan 01.30 joten 5h 20min unet eivät ihan riittäneet. Palasin siis päiväkodilta kotia ja otin vielä pienet torkut.

Klo 09.00 Aamupala, suihku ja töihin blogia kirjoittamaan

Nopea aamupala, suihku ja kalsarit jalassa töihin kotikonttorille.

Viimeistelin alkuviikosta aloittamaani Onervan blogikirjoitusta. Kirjoitus liittyi viime viikon ikävään tapahtumaan Kangasalla kun vanhus oli ollut 3 päivää syömättä koska kotihoito oli unohtanut käydä.

Kerron blogissa kuinka Onerva Omaisviestintäpalvelun avulla tällaiset tapaukset voitaisiin välttää. Tuntuu vähän ikävältä aina käyttää näitä ikäviä tapauksia keppihevosena oman palvelun myymiseen mutta toisaalta juuri tätä varten palvelun alunperin teimme.

Julkaisen jutun. Laitan sen vielä meidän some-kanaviin, Facebookiin ja Twitteriin. Boostaan vielä Facebookissa juttua 5 euron maksullisella mainoksella ja kohdistan sen Kangasalle, jossa tapaus kävi ilmi.

Likaista touhua vai nerokasta sissimainontaa? En tiedä mutta tykkäyksiä ei tällä kertaa herunut kuin muutama, toisin kuin tällä lipevällä kesävideolla (huomaatteko miten olen ottanut dronen hyötykäyttöön…)

Aika vetää kauluspaitaa päälle ja pitkää housua jalkaan, naapurit alkavat heräilemään ja kyttäämään kun heilun keittiössä puolinakuna.

Klo 10.50 Käynti Keskisuomalaisella

Keskisuomalainen Oyj on vanha asiakkaamme Louhialla (maan johtava data science ja edistyneen analytiikan yritys). Käyn siis asiakaskäynnillä päivittämässä kuulumiset. Tämä on epävirallinen ja epämuodollinen lounastreffi, josta vartti kuluu startup-kuulumisten vaihtamiseen.

Keskisuomalaisella on hyviä tyyppejä ja siellä on aina mukava käydä. Sovitaan, että palataan asiaan syksyllä.

Klo 12.20 Suunta kohti Mikkeliä

Jatkan Louhian asioilla. Meillä on ollut viimeisen kuukauden ajan meneillä pieni projekti liittyen asiakkaamme liiketoiminnan digitalisaatioon. Tänään on projektin loppupalaveri ja tuotosten esittely.

Mikkeliin ajaa n. 1,5h. Autossa sanelen kännykän nauhuriin pari spiikkiä vlogia varten muistiin. Pysähdyn Kangasniemellä raparperipiirakalla ja pohdin jääkö iltapäivällä paluumatkalla aikaa lennättää dronea Kangasniemen yllä.

Onhan se palkittu vuonna 1997 Suomen Kauneimmaksi Kunnaksi (myöhemmin paljastui, että ko. kisaan pääsi vain jos maksoi pienen kipurahan. Tulee mieleen Great Place To Work -kisa, joka on käytännössä vain maksullinen mainoskanava, mutta se on toinen tarina).

Klo 14.00 Mikkelissä palaveri digitalisaation merkeissä

Mikkelissä vedämme kollegan kanssa mielestäni aika hyvän 1,5h setin miten asiakkaamme pääsee alkuun digitalisaatiossa ja pystyy hyödyntämään omia tietovarantojansa paremmin.

Hyvä projekti saadaan päätökseen. Asiakas näyttää olevan tyytyväinen. Heidän toimitusjohtaja lupaa antaa referenssin ja syksyllä palataan asiaan.

Klo 17.00 Ajomatka takaisin Jyväskylään

Palaveri vähän venähtää keskustellessa, mikä on toki aina hyvä merkki. Sovimme, että palaamme asiaan syksyllä.

Pääsen lähtemään Jyväskylää kohti vasta viideltä. Pysähdyn Kangasniemen Teboililla. Paistettu pekonin rasva iskee taas vasten naamaa. Pitää käydä pesulla.

Nälkä.

Kotipizzan odottamiseen menisi 30 min. Liian kauan, pitää ehtiä kotia ennen tenavien unille menoa. Otan juustosämpylän ja syön sen matkalla autoon.

Kuuntelen musiikkia. Radiosta soi Dean Martinia. Vanha tuttu kappale mutta vasta nyt hoksaan sen nimen: Sway.

Kotona googlaan sanat. Kesäbiisi.

Klo 18.45 Kotona iltapuuhat

Ehdin kotia lukemaan iltasadun vanhemmalle tenavalle. Onneksi kotiväki oli käynyt kirjastossa ja oli uutta luettavaa.

Tatu ja Patu on mukavan sekopäistä touhua, nauramme molemmat niin, että pienempi meinaa herätä toisessa huoneessa.

Iltatouhuihin kuuluu kirjasta luettu iltasatu sekä iskän ”oma” iltatarina. Jostakin syystä lapsi haluaa kuulla pelottavia tarinoita.

Aluksi keksin aina originellin stoorin jättiläisistä, lohikäärmeistä, dinosauruksista ja muista. Se oli työlästä. Viime päivinä olen kertonut tarinaa ison tulivuoren juurella asuvasta pahasta noidasta joka havittelee rikkaan sedän onnenlanttia. Paljon helpompaa!

klo 20.00 Email-markkinointia

Kun lapset ovat unilla, ripustelen pyykkiä, käyn kaupassa ja lopulta pääsen jatkamaan Onervan töitä.

Meillä on myyntikampanja menossa ja käymme läpi aina yhden kaupungin kerralla. Taktiikka, jota avaan toisessa kirjoituksessa tarkemmin, menee jotenkin näin:

  • tee lista prospekteista, lisää CRM:ään (done)
  • tee landing page web-sivulle (done)
  • lähetä email-kampanja
  • tue kohdennetulla some-mainonnalla
  • tue blogikirjoituksella
  • soita perään

Homman pihvinä on kylmäpuhelut, joita kesäkuussa palkkaamani myyjä odottaa pääsevänsä soittelemaan.

Sitä ennen haluan lähettää Mailchimpillä asiaa pohjustavan (massa) sähköpostin. Poimin prospektien emailit CRM:stä (okei, se on Google Drivessä oleva exceli mutta otamme piakkoin varmaankin Pipedriven käyttöön), copy-pastean osoitteet Mailchimpiin. Otan jo tehdyn templaten pohjaksi ja muokkaan hieman mailin otsikkoa ja sisältöä ja pistän mailin ilmoille.

Viesti menee 179 vastaanottajalle. Aikaa kului n. 30 minuuttia.

Konversio on aika hyvä. Illalla lähetetty emaili ja heti ensimmäisen tunnin jälkeen jo 40 henkilöä (24,2%) on avannut mailin. Otsikko ja/tai ajankohta siis toimii.

Huomenna myyjämme alkaa soittamaan näitä läpi. Näin kylmäpuhelut eivät ole enää niin kylmiä.

klo 21.00 Videohaastattelun editointi

Haastattelin pari viikkoa sitten yksityistä vanhushoivayritystä. Keskustelimme kotihoidosta, omaisten roolista siinä, viestinnästä ja siihen liittyvistä haasteista.

Jatkan tuon haastattelun editointia. Homma olikin aika pitkälle jo valmis ja nyt riittää pieni viilailu ja lataan videon Youtubeen. Laitan linkin haastateltavalle eli kotihoitoyrityksen tiimivetäjälle ja kysyn palautetta.

Mielestäni videosta tuli oikein hyvä. Vähän liian pitkä mutta tästä voidaan räätälöidä useita lyhyitä pätkiä. Ja haastateltava oli aivan huippu, luonnonlahjakkuus.

Käykää tsekkaamassa video Onervan Youtube-tililtä ensi viikolla.

klo 23.00 Aina Nälkä blogin kirjoitus (tämä mitä luet)

Hyvä päivä siis takana ja päätän kirjoittaa pitkästä aikaa blogipostauksen siitä mitä kuuluu yrittäjän arkeen.

Tämmöinen päivä tästä tuli. Paljon kaikenlaista. Mielestäni ihan hyvä päivä. Itse tykkään monipuolisista päivistä, silloin tuntee, että on tehnyt jotain.

Kello lyö puolta yötä ja päässä soi edelleen se Dean Martinin kipale. Avaan viinipullon. Onhan se kohta juhannus. Asiat voisi olla huonomminkin.

”Like a flower bending in the breeze
Bend with me, sway with ease
When we dance you have a way with me
Stay with me, sway with me”

2 thoughts on “Yrittäjän arkipäivä ke 21.6.2017

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *