Ei ihmiset pelkää epäonnistumista

”Älä pelkää epäonnistua. Epäonnistuminen kasvattaa.”

Self-help oppaista, startup-kliseistä ja sosiaalisen median syvällisistä mietelauseista tuttu fraasi kertoo meille, että sinun ja koko tämän kansan menestyksen tiellä on epäonnistumisen pelko.

Kunhan vain voitat sen, kaikki sujuu hienosti.

Mutta ei valtaosa ihmisistä pelkää epäonnistumista. Hitto me käytetään lottoon älytön määrä massia ja joka viikko tulee turpaan.

Ihmiset pelkäävät, että he menettävät rahansa. Tai toisten rahat. Että talo pitää pistää myyntiin. Että jää työttömäksi. Että lapsille ei voi tarjota harrastusta tai lääkkeisiin ei ole rahaa. Että jää velkaa ja pahasti.

On helppo sanoa, että pitää uskaltaa yrittää ja ei pidä pelätä jos kaatuu. Sit vaan nouset ylös ja kato oot taas vahvempi. That’s the spirit.

Se on eri homma kun vaihdat tuohon ”kaatuu” kohdalle ”menetät talosi”.

Totta kai kun on kerran hypännyt tyhjyyteen ja pistänyt sen talon tai vastaavan verran massia sileäksi, ei seuraava hyppy tunnu enää yhtään pahalta. Sit sopii tsempata sieltä syvästä päästä muitakin hyppäämään altaaseen.

Mutta sitä ennen, siellä toimiston lämmössä, kannattaa pitää tällaiset tsemppaavat mietelauseet vaikka itsellään. Tai näyttää esimerkkiä.

Kuva: tim-trad

One thought on “Ei ihmiset pelkää epäonnistumista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *