Startup jahtaa selkääntaputuksia mutta myynti on ainoa millä on väliä

Startupimme Onerva valittiin mukaan Kasvu Openin Future Wellbeing and Health Kasvupolulle.

Todella hieno olla mukana.

Tein hakemusta varten ihan oman videopläjäyksen, joka oli varmasti valinnan tae :)

(kirjoitus jatkuu videon jälkeen)

Ohjelmalta haetaan ennen kaikkea apua kansainvälistymisessä ja siihen liittyvässä skaalautuvan liiketoimintamallin viilaamisessa.

Näennäinen kiirehtiminen vie huomion olennaisesta

Meillä on monta rautaa tulessa saman teeman ympärillä.

Paljon säpinää siis ja olemme näistä todella innoissamme. Kansainvälistymisen ja kasvun suhteen ollaan tosissaan ja siihen halutaan kaikki mahdollinen tuki.

Mutta.

Vaikkakin hyödyllisiä, niin kaikki kiihdyttämöt, pitchauskilpailut, messut ja mutt kissanristiäiset vievät helposti startupin kaiken ajan ja huomion. Huomion siitä tärkeimmästä eli myynnistä ja asiakashankinnasta.

Startupit lähtee mukaan kaiken maailman kisoihin ja toki voitto maistuu aina kivalta mutta mikään sparrausohjelma, kiihdyttämö tai pitchauskisa ei tuo asiakkaita.

Ja oikeastaan myynti on ainoa joka ratkaisee ollaanko olemassa vielä ensi vuonna.

Tuotteesi voi olla aidosti parempi. Pitchauksesi voi olla parempi. Tiimisi voi olla parempi. Kaikki edellytykset menestyä on parempia kuin kaverilla mutta jos ei panosta myyntiin, tulee noutaja hyvin äkkiä.

Joten huomenna laitetaan menemään vielä Saksaan pari esitysmateriaalia ja sitten 100% keskittyminen myyntiin ainakin pariksi viikoksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *