Miten Onerva startupilla menee?

Lyhyt katsaus miten meidän vanhus- ja vammaishoivan teknologia- ja viestintäyrityksellä Onervalla menee.

Voit katsoa kuulumiset videolta tai lukea lisää videon alta.

3 MUST WIN BATTLES

Meillä on kolme isoa teemaa, eräänlaista pakkovoittoa eli ns. must-win-battlea:

  1. Kannattava liiketoiminta ja/tai
  2. Seuraava rahoituskierros
  3. Kansainvälistymisen aloittaminen

Eli vuoden lopuksi tavoitteena on päästä ns. break-eveniin eli tulojen pitää ylittää menot.

Olemme tehneet alkuvuonna Onervan käyttösopimukset kahden kunnan kanssa joten liikevaihtoa tulee mutta vielä pienistä puroista.

Kuulostaa pieneltä ja vähäiseltä mutta moni sote-startup on kuopattu ennen ensimmäistäkään sopparia. Juuri alkuviikosta kuulin terveysalan yrityksestä joka on kolkutellut 3 vuotta Saksan markkinoita, pistänyt vinon pinon rahaa siihen ja heillä ei ole vielä edes koekäyttöä siellä.

Joten jonkinlainen virstanpylväs on saavutettu.

Siirtyminen koekäytöstä laskutettavaan käyttöön ja nimenomaan kuntasektorilla, todistaa että tuotteemme toimii. Se luo arvoa ja siitä ollaan valmiita maksamaan.

Töitä pitää silti tehdä aivan törkeästi päästäksemme tuonne break-eveniin.

Vuoden 2019 alkuun meidän pitää varmistaa myös uusi rahoituskierros.

Ensimmäinen siemenrahoitus viime syksynä oli 100 000€ jota täydennettiin n. 62 000€ Ely Kehittämisavustuksella. Tänä vuonna on tarkoitus hakea myös Tekes Tempo -rahoitusta.

Tämä antaa meille aikaa tuonne Q1/2019 todistaa rahoittajille, että yritykseemme kannattaa sijoittaa.

Kansainvälistymisen osalta vuoden 2018 lopussa meillä pitää olla markkinakartoitus tehtynä ja sopimus koekäytöstä jossakin valitussa kohdemaassa (nyt huomion kohteena on DACH-maat, etenkin Saksa, sekä Ruotsi ja Tanska).

Tuotekehityksen osalta viemme Onervan (omais)viestintäpalvelua eteenpäin, lanseeraamme Onerva markkinapaikan hoiva- ja hyvinvointipalveluille ja tulemme rakentamaan vuoden aikana 2-3 protoa ja uutta innovaatiota.

Jo syksyllä on lähdetty työstämään puheohjautuvaa bottia.

Nyt koulutetaan paraikaa neuroverkkoa äänidatalla ja spektrogrammeilla rakentaaksemme hyvin halvan yleiskäyttöisen äänisensorin.

Ja edellä mainitun palvelualustan yhteyteen on suunnitellaan digitaalista palkitsemisjärjestelmää, jonka kautta saataisiin motivoitua, aktivoitua ja palkittua lähiyhteisöä osallistumaan vanhusten hoivaan ja auttamiseen.

Tapahtumia ja kissanristiäisiä

Yllä mainittuja tavoitteita edistääksemme, olemme mukana jos jonkinlaisissa kiihdyttämöissä, sparraus- ja kasvuohjelmissa sekä tapahtumissa.

Tässä niistä muutama:

Paraikaa on myös menossa ammattikorkeakoulun (JAMK) kv-linjan opiskelijan lopputyö liittyen markkinakartoitukseen. Sen tuloksista raportoin huhtikuussa.

Täysillä päätyyn

Tässä lyhyt katsaus missä startupimme, Onerva Hoivaviestintä Oy, menee tällä hetkellä.

Paljon on asioita pöydällä. Jotain on saavutettukin mutta älytön määrä töitä on edessä jotta saadaan nenä pinnalle.

Pysy kuulolla, pistä Onerva seurantaan ja ole yhteydessä jos haluat tietää lisää yrittäjyydestä tai vaikka osallistua meidän maailman valloitukseen jossain roolissa.

Etsimme tiimiimme ennen kaikkea myynnin ammattilaista ja henkilöä, jolla on käytännön kokemusta teknologiayritysten kansainvälistymisestä.

Nyt alkaa siis saksan opettelu. Työvälineenä Duolingo, Kraftwerkja Rammstein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *