Antisankareita

Yrittäminen on sitä, että löytää ongelman, joka on jonkun toisen mielestä ratkaisemisen arvoista. Eli joku on valmis maksamaan siitä.

Usein tuo ongelma liittyy ihmisiin. Meidän kaikkien työhön tai elämään.

Ja tuolla jossain on tuhansia ihmisiä, jotka miettivät yöt läpensä miten voisi tehdä ehkä juuri sinun elämästä helpomman. Ratkovat sinun ongelmia.

Ajatella miten hieno juttu.

Nämä samat tyypit saattaa uhrata elämän säästönsä ja ottaa uskomattomia riskejä sen vuoksi, että jollain toisella olisi helpompaa.

Totta kai heillä on tavoitteena tehdä siinä samassa rahaa itselleen. Mutta se tekee asiasta vielä hienomman koska sinun ongelman ratkaisemisen sivutuotteena maksetaan veroja, työllistetään ja tuotetaan kaikille hyvää.

Tulee jotenkin turvallinen olo, eikö? Ihan kuin olisi jotain supersankareita vahtimassa meidän selustaa ja ratkomassa meidän ongelmia kun itse nukutaan turvallisesti vällyjen välissä.

Ei sellaisia siloposkisia sankareita. Vaan niitä rosoposkisia antisankareita. Sellaisia niin kuin Dirty Harry tai Watchmenin Rorschach. Sellaisille ei kiitoksia satele mutta ei ne niitä odotakaan.

Oli ketä oli. Seuraavan kerran kun puhelin soi tai email kilahtaa ja joku tarjoaa palveluita sinulle. Mieti hetki ennen kuin menet LinkedIniin tai kollegallesi ruikuttamaan kuinka taas myyntimiehet joko soittaa liikaa, liian vähän, postailee liikaa someen, ei ole tarpeeksi somessa, ei lähetä postikortteja, lähettää liikaa postia.

Se, että joku soittelee sinulle, tarkoittaa että joku vahtii sinun selustaa ja ratkoo omalla riskillä sinun ongelmia.

Vaikka ongelma ei olisi ajankohtainen, ihan vain hyvän tahdon eleenä, voit vaikka antaa pari vinkkiä eteenpäin. Ohjaa vaikka kaverisi puheille kenellä voisi olla tarvetta juuri nyt.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *