Hei me tehdään itse!

Yritys huomaa puutteen markkinoilla. Lähtee kehittämään siihen ratkaisua. Käyttää satoja tuhansia euroja tuotekehitykseen. Testaa ja koekäyttää asiakkailla. Validoi. Tutkii. Mittaa. Oppii. Kehittää lisää. Vuosia toisensa jälkeen.

Myy samalla tuotetta. Markkinoi. Käy messuilla. Tuottaa kontenttia. Luukuttaa. Suoramarkkinoi.

Joku ostaa. Early adaptorit. Suurin osa ei. Ei näe tarvetta. Moni suhtautuu penseästi, jopa halveksien. Ostoikkuna ei ole auki.

Sitten tulee #KRIISI. Koko maailma huutaakin juuri yrityksen tarjoamaa ratkaisua. Tarve on ilmeinen kaikille.

Myös ne asiakkaat jotka aiemmin suhtautuivat penseästi, puhuvat nyt ratkaisun tarpeellisuudesta niin kuin olisivat itse keksineet sen. Mieli on vaihtunut kuin Trumpilla. Olen AINA ollut sitä mieltä, että korona on todellinen uhka.

Mitä tekevät asiakkaat? Ostavat markkinoilla vuosia olleen tuotteen, joka on testattu, validoitu, mitattu ja hyväksi havaittu satojen ja taas satojen asiakkaiden toimesta?

Ei. Tekevät itse tietenkin.

”Voisko Ellu vetää sen tuolijumpan, minä kuvaan tällä mun luurilla ja tuupataan niille mummoille juutuupiin. Pysyvät kuosissa”

”Otetaan hei tää Zoomi käyttöön etäterapiaan. On ilmainen ja tosi kätevä, kaveriporukalla lipitellään usein viintä ja etätreffataan Zoomissa. Kait sillä voi asiakkaitakin hoitaa”

”Tää FB messenger on tosi kätevä tähän sote-viestintään!” Miten niinn menee Putinille tiedot? No ei meidän mummoja varmaan haittaa..”

”Voitaisko me perustaa veikkausrahoilla joku hanke, joka tutkii tätä ilmiötä 3 vuotta, tehdään sinä aikana joku prototyyppi ja haudataan sitten koko touhu ja haetaan uutta rahaa johonkin uuteen hankkeeseen”

Jos ei tehdä purukumiratkaisua niin päätetään ryhtyä IT-taloksi ja koodataan itse.

Koska meidän tarve on just niin erilainen kuin 100 muun yrityksen/kunnan, että on parempi tunkea tähän +100k€ massia, laittaa palvelinsali pystyyn tuonne toimiston nurkkaan, hoitaa itse käyttäjätuki, tekninen tuki, palkata puhelinpäivystäjä ja hoitaa ylläpito ja jatkokehitys tästä iäisyyteen itse. Saadaan valmista parin vuoden päästä mutta onpahan oma.

SaaS my ass.

Kun maailma hukkuu paskaan, jokainen haluaa keksiä oman lapion.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *