Miten tehdään hyvä CV?

Annoin How To Be a Finn -pelin kehityksestä vastaavalle devaajallemme vinkkejä CV:tä varten.

Kerron hieman taustaa miksi autan projektini henkilöstöä hakemaan duunia, ennen kuin hyppään itse asiaan eli miten tehdään hyvä CV.

How To Be a Finn -pelin koodarit etsivät töitä, tai projektimme rahoitusta

Tilannehan on sellainen, että emme ole saaneet tai edes hakeneet vielä rahoitusta maahanmuuttajien kotoutumiseen suunnatun opetuspelin kehittämiselle.

Tarkoitus on kehittää peliä vähän pidemmälle, hakea palautetta ja näyttöä, että sille on kysyntää. Ja sitten hakea rahoitus.

Olen saanut toteutustiimiin kaksi ulkomaalaista, erittäin pätevää ja hyvää tyyppiä tekemään TE-kurssiin liittyvää harjoittelujaksoa.

Kaverit etsivät tietenkin palkallista työtä. Parasta olisi jos voisin palkata heidät projektiin jatkamaan pelinkehitystä mutta rahoitus puuttuu. Tai osakkaaksi heidät kannattaisi ottaa koska ovat jo niin syvällä hommassa ja kuten sanoin, hyviä tyyppejä kaiken lisäksi.

Toiseksi paras vaihtoehto on löytää heille oikeita töitä ja tietenkin teen kaikkeni jotta se järjestyy. Työllistyminen lienee se paras keino integroitua ja sehän on koko homman tarkoitus myös How To Be a Finn -opetuspelissä.

Ryhdyn toisessa kirjoituksessa työnvälittäjäksi mutta heitän tässä nyt avainsanat, jos kielitaitoinen (5 kieltä) junior-tason full stack -devaaja kiinnostaa:

Node.js, Angular.js, jQuery Mobile, html5, CSS, Javascript and MYSQLHEROKU, Github, PhoneGap.

No mutta se kirjoituksen pihvi oli CV eli mennään siihen.

Hyvän CV:n ainesosat

En ole ammattirekrytoija. En lue satoja CV:tä työkseni. Mutta olen lukenut osani. Sen verran, että voin muka viisastella.

Yrittäjänä ja työnantajana on jokunen ansioluettelo tullut eteen. Toisaalta kilpailutan ammatikseni business intelligence ja analytiikka -projekteihin toteutuskumppaneita.

Näissä kilpailutuksissa on tullut nähtyä sitten lukuisia huippuammattilaisten CV:tä ja ajattelin kertoa miten itse skannaan ansioluettelot läpi silloin kun etsimme asiakkaalle jotain tiettyä erityisosaamista.

Internet on täynnä ohjeita CV:n tekijöille. Itse tykkään nostaa esille olennaisen.

Minulla on käytännössä kaksi vinkkiä:

  • kerro tärkein asia kolmeen kertaan
  • osoita, että et ole sekopää

Tärkeät asiat pitää kertoa kolme (3) kertaa

CV:ssä on kolme kohtaa, jossa voit ja jossa sinun tulee kertoa juuri se asia, mitä lukija etsii.

Sanotaan, että firmaan haetaan javascript-osaajaa.

Tämä javascript-osaaminen pitää näkyä kolmessa paikassa:

  • vapaateksti, jossa kerrot osaamisestasi ja minkälainen tyyppi olet, kerrot myös että hanskaat muuten javascriptin myös
  • koulutusosio: näytät, että olet saanut asianmukaisen koulutuksen johon myös javascript sisältyy
  • työhistoria: olet tehnyt duunia, jossa olet käyttänyt javascriptiä

Kun lähden skannaamaan läpi CV:tä, haluan nähdä avainsanat kaikissa näissä osioissa. Siinä on todistusta todistuksen päälle.

Uskotaan, osaat Javascriptiä. Pääset jatkoon.

Älä oleta mitään – kerro asiat auki

Aika moni työnhakija olettaa, että rekrytoija (tai kilpailuttaja kuten minä), päättelee työpaikkasi nimestä tai tittelistä, mitä töitä olet tehnyt. Ei päättele.

Jos et avaa auki, että olet tehnyt edellisissä töissä tai projekteissa javascriptiä, et sitä osaa. Piste.

Ihan turha vaikka sinulla olisi 30 vuoden kokemus siitä ja olisit maailman paras. Se, että olet ollut softafirmassa töissä, ei kerro mitään osaamisestasi. Avainsanat pitää nostaa esille ja työtehtävät/roolit pitää avata.

Sama pätee projektityössä asiakkuuksiin. Olen tavannut huippukokeneen ja lahjakkaan konsultin, jonka CV:ssä ei mainittu yhtään asiakasyritystä.

Kun kyselin niistä, alkoi sieltä tippua Suomen ja osittain myös maailman johtavia brändejä. Kysyin, miksi ihmeessä pimität tämän tiedon?

Hän vastasi ”oletin että niitä ei saa kertoa.”

Oma ohjeistus on: jos asiakas tai NDA (salassapitosopimus) ei sitä erikseen kiellä, namedroppaa nyt ihmeessä kaikki mahdolliset referenssit.

Osoita, että et ole sekopää

Tämä on tärkeä.

Kaikki etsii sitä klassista ”hyvää tyyppiä” ja CV:n sekä työhakemuksen tulisi osoittaa, että olet se. Tai  että et ole ainakaan sekopää.

Sekopää = laiska, työnvieroksuja, sosiopaatti, kiusaaja, kiukuttelija, ilmapiirin tulehduttaja jne.

Tämän merkitys kasvaa kun työnhakija on ulkomaalainen. Ei pitäisi mutta harva mahtaa mitään ennakkoluuloille ja stereotypioilleen.

Vierasta vieroksutaan vaikka näin ei pitäisi olla. Sitä suuremmalla syyllä työnhakijan kannattaa avata CV:ssä hieman itsestään. Kertoa vähän enemmän kuin ”business as usual”.

Muista, että CV on myyntikirje. Myynnissä täytyy erottautua mutta myös rakentaa luottamusta.

Millainen tyyppi olet? Mitä olet tehnyt elämässäsi? Miksi luottaisin sinuun?

Vältä latteuksia: ”Olen ulospäinsuuntautunut ja kykenen tiimityöhön.” 

Pelkkä CV:n loppuun laitettu harrastelistaus ei riitä. Raota vähän, mutta tyylikkäästi, syntyjä syviä ja sielunmaisemaa esimerkiksi vapaassa tekstikentässä.

Muita vinkkejä CV:n kirjoittamiseen

Tässä vielä joitakin yksittäisiä juttuja, joita ei kannata unohtaa CV:stä.

  • Linkki LinkedIn-profiiliin
  • Kuva
  • projektireferenssit, namedroppaukset
  • suosittelijat

Kuulisin mielelläni muiden vinkkejä miten CV:llä erottaudutaan, joten laita rohkeasti kommenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *